Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@06:55:58 GMT

زمین خوارها از طریق ماهواره رصد می شوند!

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۳۱۴۲۴

رصد ساخت‌وسازهای غیرمجاز توسط ماهواره عملکرد موفق یکساله سامانه پایش امور اراضی دستاورد‌های سامانه پایش امور اراضی رصد مداوم دیوارکشی‌های مشکوک رد ادعاهای دروغین با تصاویر ماهواره‌ای کمک‌رسانی به محیط‌بانان  و گشت‌های نظارتی اجرای کامل سامانه مدیریت زمین منوط به همکاری دستگاه‌ها

 به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین اولین سامانه‌ با هدف مبارزه با زمین‌خواری، در اسفندماه سال گذشته با تاخیری حدودا ۴ ساله به مرحله بهره‌برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سامانه قرار است با فراهم ساختن ۳ امکان مهم از جمله «پایش اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای»، «مدیریت درخواست متقاضیان خدمات حوزه زمین» و «مدیریت فرآیندهای بین‌دستگاهی»، مانع هرگونه تصرف غیرقانونی و دست‌درازی به اراضی و املاک شود.

در حال حاضر بخش پایش ماهواره‌ای این سامانه، به شکل پایلوت در استان قزوین راه اندازی شده است و طبق گفته مسئولان، در مدت حدودا یکساله از زمان آغاز به کار خود، دستاوردهای چشمگیری در زمینه کشف و شناسایی ساخت‌وسازهای غیرمجاز بدست آورده است.

سامانه پایش اراضی که توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران و با همکاری ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی ایجاد و راه‌اندازی شده، به گونه‌ای طرح‌ریزی شده است که با تکیه بر فناوری‌های نوین و ظرفیت‌های بومی کشور و با تعیین مختصات زمین، اقدام به دریافت تصاویر و داده‌های ماهواره‌ای می‌کند و ضمن تحلیل و پردازش اطلاعات دریافتی و مقایسه آنها با یکدیگر در بازه‌های زمانی مشخص، به بررسی و کشف تخلفات در حوزه اراضی کشور می‌پردازد.

رصد ساخت‌وسازهای غیرمجاز توسط ماهواره

محسن قاسم زاده، مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین، با بیان اینکه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در اسفندماه سال ۱۳۹۹ افتتاح شد، خاطر نشان کرد: سامانه پایش امور اراضی یکی از زیرسامانه‌های پنجره واحد مدیریت زمین است که می‌تواند با ابزارهای ماهواره‌ای به کشف تخلفات حوزه زمین‌خواری و ساخت‌وسازهای غیرمجاز کمک شایانی کند.

وی عنوان کرد: این سامانه به وسیله رصد ماهواره‌ای مستمر خود هرگونه تخلف و تغییرات محیطی در بستر اراضی و املاک هر استان را به ادارات مربوطه همچون اداره امور اراضی، اداره منابع طبیعی و اداره راه و شهرسازی هر استان اطلاع رسانی می‌کند.

قاسم زاده با بیان اینکه سامانه پایش نسبت به هرگونه تغییرات یا ساخت‌وساز غیر مجاز حساس است، گفت: اگر این تغییرات در حوزه منابع طبیعی و ملی باشد، بلافاصله سامانه اطلاعات لازم را در اختیار اداره منابع طبیعی استان قرار خواهد داد.

وی با بیان اینکه پنجره واحد مدیریت زمین و سامانه پایش امور اراضی به شکل پایلوت در حال اجرا در استان قزوین است، گفت: تمام آموزش‌های لازم درباره این سامانه به تمام همکاران و عوامل داده شده است.

عملکرد موفق یکساله سامانه پایش امور اراضی

مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین با بیان اینکه پس از مشاهده هرگونه ساخت‌وساز و تغییرات توسط سامانه پایش، بازرسان و ماموران اداره منابع طبیعی اقدام به بازرسی حضوری و تشکیل پرونده می‌کنند، گفت: در یک سال گذشته حدود ۱۹۵۶ تغییر در مساحت سه هزار و چهل و سه هکتار در محیط منابع طبیعی استان قزوین شناسایی شده است.

قاسم زاده با اشاره به اینکه از میزان ۱۹۵۶ گزارش ۲۳۹ مورد آن به عنوان تخلف شناسایی شده که ۵۱ مورد آن به عنوان تخلف محرز برخورد شده است، گفت: سامانه پایش اراضی به عنوان یک ابزار ماهواره‌ای مکمل می‌تواند کمک شایانی به رصد و صحت‌سنجی این تغییرات در حوزه اراضی کند.

وی با بیان اینکه تخلفات حوزه اراضی از یک طریق معین دریافت نمی‌شود و از همه ظرفیتهای مردمی یا گشت‌های نظارتی نیز استفاده می‌شود، گفت: تخلفات حوزه زمین و مسکن توسط سامانه پنجره واحد مدیریت زمین و سامانه‌های پایش امور اراضی، تلفن ۱۳۹، تلفن ۱۵۰۴ و نیز نظارتهای مستمر پلیس امنیت اقتصادی و معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه قابل کشف و برخورد خواهد بود.

قاسم زاده با بیان اینکه سامانه پایش امور اراضی از سیستم ماهواره‌ای نرم افزار google earth اطلاعات خود را دریافت می‌کند، افزود: ولی در حال حاضر سامانه پایش نیازمند به‌روزرسانی است تا نقشه‌هایی که در آن بارگذاری می‌شود، جدیدتر باشد.

دستاورد‌های سامانه پایش امور اراضی

به طور کلی سامانه پایش امور اراضی این قابلیت را دارد که در سه حیطه مهم با نظارت ماهواره‌ای خود از دست درازی به اراضی ملی و دولتی جلوگیری به عمل بیاورد:

رصد مداوم دیوارکشی‌های مشکوک

با راه‌اندازی سامانه پایش اراضی کشور، زمین‌های کشاورزی و منابع طبیعی به صورت مستمر و از فضای آسمان توسط ماهواره‌ها رصد شده و هر گونه تغییر نظیر دیوارکشی، گودبرداری، پی‌کنی، احداث بنا، قطع درختان باغی و جنگلی و احداث استخر قابل شناسایی است.

رد ادعاهای دروغین با تصاویر ماهواره‌ای

یکی از مصادیق زمین‌خواری، کاشت درختان چندین ساله در اراضی ملی است که بر اساس ادعای زمین‌خواران به عنوان مبنایی برای مالکیت اشخاص تلقی می‌شود. با فعال شدن سامانه پایش اراضی کشور، سوابق بهره‌برداری از اراضی در سنوات گذشته نیز به راحتی قابل مشاهده است و امکان جلوگیری از این ادعاهای دروغین و تصرف غیرقانونی اراضی منابع طبیعی را فراهم می‌شود.

کمک‌رسانی به محیط‌بانان  و گشت‌های نظارتی

نیروهای گشتی از قبیل جنگل‌بانان، محیط‌بانان همواره با چالش‌های متعددی برای انجام وظایف خود روبرو بوده‌اند. بخشی از این چالش‌ها شامل کمبود تجهیزات و خودرو به ویژه برای نظارت مستمر بر مناطق صعب‌العبور است. با فعال شدن سامانه پایش اراضی کشور، ابزارهای فناوری اطلاعات و دانش ماهواره‌ای در اختیار این نیروها قرار گرفته تا با استفاده از ظرفیت تکنولوژی نوین، امکان رصد دائمی اراضی و مقابله با افراد سودجو را داشته باشند.

اجرای کامل سامانه مدیریت زمین منوط به همکاری دستگاه‌ها

 با وجود اجرای آزمایشی سامانه پایش، اما متاسفانه هنوز سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به عنوان جامع‌ترین سامانه حوزه زمین و مسکن و در جایگاه «ابرپروژه مبارزه و کشف زمین‌خواری» و «تنها مرجع صدور مجوزهای ساخت و ساز در کشور»، نه تنها هنوز به طور کامل در کشور اجرایی نشده است، بلکه متأسفانه در بین عموم مردم و حتی دستگا‌ه‌های اجرایی و دولتی نیز تا میزان زیادی ناشناخته مانده است.

مازیار مباشری مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات آذرماه امسال از کم‌کاری دستگاه‌های متولی حوزه زمین و مسکن برای اتصال به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین خبر داده بود و گفته بود: «پلتفرم و زیرساخت‌های سامانه پنجره واحد مدیریت زمین توسط وزارت ارتباطات به طور کامل آماده شده است و بهره‌برداری کامل از این سامانه منوط به همکاری و متصل شدن دستگاه‌ها و ارگانهای مرتبط با حوزه زمین و مسکن است.»

اکنون زیرساخت و پلتفرم اینترنتی این سامانه به طور کامل توسط وزارت ارتباطات اجرایی شده، اما هنوز بازیگران اصلی این سامانه یعنی دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی مرتبط با حوزه زمین و مسکن در این سامانه فعالیت خود را شروع نکرده‌اند.

منبع: تسنیم این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد استان قزوین زمین ماهواره منابع طبیعی زمین خواری پایش اراضی کشور رصد ماهواره ای اخبار مرتبط هشدار به سردفترها درباره همکاری با زمین‌ خواران و جاعلان تصاویر شگفت انگیز ماهواره لندست از زمین باز هم در تهران زلزله رخ می‌دهد؟ کوه‌هایی که خورده شدند! +عکس آقای «قاف» از آق‌مشهد چه می‌خواهد؟ ماجرای عجیب وقف جنگل‌های چند میلیون ساله شمال ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال والکس نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ آخرین خبر ها زمین خوارها از طریق ماهواره رصد می شوند! کشف برنج های نامرغوب انباشته شده در یک انبار به تحریم عادت داریم یک شرکت دولتی سلطان زمین است! قیمت خودروهای سوئیست + جدول قیمت کامل (۳ اسفند ۱۴۰۰) جدیدترین مسیر پرواز خارجی هما بانک ملت اعلام کرد؛ احتمال اختلال و قطعی سرویس ارسال پیامک انبوه همراه اول قیمت خودروهای فوتون + جدول قیمت کامل (۳ اسفند ۱۴۰۰) سرفه های اومیکرون تا چند روز خطرناک است؟ ایجاد اصلاحات اساسی در نظام بانکی در دستور کار است فولاد مبارکه برای چهارمین بار موفق به دریافت تندیس زرین جایزه ملی تعالی سازمانی شد گریه های دختر شهید فلاحی در مراسم تشییع پدر درخواست مجیدی: درباره وریا نپرسید! مجیدی: بازیکنان سرباز ما فردا نیستند خریداران سمند ضرر کردند؟ + جدول قیمت کامل (۳ اسفند ۱۴۰۰) چه کسانی تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند؟ بورس امروز سوم اسفند / بورس تا پایان سال رشد می کند؟ همکاری بانک صادرات ایران و استصنا برای ساخت تجهیزات صنعت نفت ارزان ترین ساید بای‌ ساید چند؟ (جدول) جمع آوری امضا برای لغو بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک قیمت آپارتمان در جدیدترین منطقه تهران پیشرفت تایلند؛ از گردشگران خوش‌گذران تا فعالان ارز دیجیتال عرضه کارگو ون اینرودز از اردیبهشت ‌ماه ۱۴۰۱ برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته قیمت ساینا صفر ارزان شد؟ + جدول قیمت کامل (۳ اسفند ۱۴۰۰) پتروشیمی چه بلایی بر سر محیط زیست می آورد؟ آقایان سرپرست، ۱۹ روز مهلت دارند نمایندگان مجلس به دنبال توافق نکردن هستند؟ شاهین ۱۰ روز گران نشد! + جدول قیمت کامل (۳ اسفند ۱۴۰۰) پروژه نورد استریم-۲ توسط آلمان تعلیق شد شرکت کویر سلولز از برند هانیز، تولیدکننده پوشک بچه، رونمایی کرد پالایشی یکم با ارزش معاملات ۳۶۰ میلیارد تومانی به کار خود پایان داد درخواست مسکو از سایر کشورها برای به رسمیت شناختن "لوهانسک و دونتسک" احیای برجام پراید را ارزان می کند؟ + جدول قیمت کامل (۳ اسفند ۱۴۰۰) آمادگی برای مقابله با هجوم جدید ملخ های صحرایی این معجون گیاهی ضد کرونا است غلظت گرد و غبار در خوزستان از مرز بحران گذشت ادامه التهاب در بازار برنج این سرطان مردانه در مراحل اولیه هیچ علامتی ندارد ارزان ترین خودروی ژاپنی بازار چند؟ + جدول قیمت کامل (۳ اسفند ۱۴۰۰) مردان اینگونه از بیماری‌ ها پیشگیری کنند! عربستان میزبان ایرانی ها در لیگ قهرمانان ​ اولیانوف: مذاکرات وین در آستانه عبور از خط پایان توافق با چین برای فاینانس بزرگ ترین طرح کشاورزی کشور استرس با مغز چکار می کند؟ مزایده خودروهای فاقد گارانتی سایپا از ۶ تا ۱۰ اسفندماه دلیل و درمان پف زیر چشم پاسخ صریح همتی به ادعای صالح آبادی قیمت خودروهای هن تنگ + جدول قیمت کامل (۳ اسفند ۱۴۰۰) استفاده ایران و قزاقستان از ارزهای ملی برای تجارت بخش کشاورزی بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استان قزوین زمین ماهواره منابع طبیعی زمین خواری پایش اراضی کشور رصد ماهواره ای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ساخت وسازهای غیرمجاز سامانه پایش اراضی منابع طبیعی استان حوزه زمین و مسکن پایش اراضی کشور جدول قیمت کامل ۳ اسفند ۱۴۰۰ استان قزوین زمین خواری ماهواره ای قاسم زاده دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۳۱۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آژانس توسعه فضایی (Space Development Agency) آمریکا به تازگی اعلام کرد که شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز (Millennium Space Systems) قرار است ماهواره های دفاع موشکی پروژه فو فایتر ( FOO Fighter ) را توسعه دهد. طی قراردادی به ارزش 414 میلیون دلار، میلنیوم اسپیس سیستمز هشت ماهواره برای ارائه "کنترل آتش" سامانه دفاع موشکی زمینی را ارائه خواهد کرد.

براساس گزرش عصرایران، به طور کلی، کنترل آتش شامل فناوری های مختلفی مانند رادار یا حسگرهای دیگر، کامپیوترها و تسلیحات را در یک سامانه منسجم ترکیب می کند که توانایی شناسایی تهدیدات و اهداف را فراهم کرده و سپس سلاح ها یا دیگر اقدامات متقابل را به سمت آنها هدایت می کند.

تحویل فو فایتر تا سال 2027

میلنیوم اسپیس سیستمز که در مالکیت شرکت بوئینگ قرار دارد باید این ماهواره ها را تا سه ماهه اول سال 2027 تحویل دهد. این پروژه با نام کامل Fire-Control On Orbit-Support-To-The-War Fighter یا به اختصار فو فایتر بخش مهمی از زنجیره کشتار دفاع موشکی پنتاگون را تشکیل خواهد داد.

نمونه اولیه مجموعه ماهواره های فو فایتر دارای دوربین های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ارائه گزینه های جدید کنترل آتش است.

حسگرهای کنترل آتش، آنهایی هستند که قادر به ردیابی اهداف با دقت بالا و ارائه مختصات دقیق برای جنگنده ها یا سامانه تسلیحاتی روی زمین - در این مورد، رهگیرهای دفاع موشکی - هستند.

این ماهواره ها به شناسایی، هشدار و ردیابی دقیق تهدیدات موشکی پیشرفته، از جمله سامانه های موشکی ابرصوت کمک خواهند کرد. هدف نهایی افزایش قابلیت های جهانی کنترل آتش است.

ماهواره های فو فایتر با افزایش برد تشخیص موشک های ابرصوت ارتفاع پایین، در مقایسه با موشک های بالستیک قاره پیما، زمان هشدار را برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات ابرصوت افزایش می دهند.

در شرایطی که در اصل شبیه به مجموعه لایه ردیابی (Tracking Layer) است، اما ماهواره های فو فایتر مجزا هستند. مجموعه لایه ردیابی فقط برای نظارت بر موشک های ابرصوت با قابلیت مانور بالا بهینه شده است.

به گفته درک تورنیر، مدیر آژانس توسعه فضایی، برنامه فو فایتر نمایشی عملیاتی از تلاش های کنترل آتش ارائه می کند که جدا از تلاش های جاری هشدار/ردیابی موشک و دفاع موشکی ما، اما مکمل آنها است.

ماهواره هایی برای افزایش قابلیت های دفاع موشکی

اگرچه جزئیات این پروژه بیشتر محرمانه باقی مانده است، درک تورنیر در جریان اجلاس نیروی هوایی 2023 فاش کرد که ماهواره های فو فایتر برای نظارت بر چند تهدید نامشخص که مجموعه لایه ردیابی در حال حاضر به آنها رسیدگی نمی کند، توسعه می یابد.

تورنیر به این نکته نیز اشاره داشت که در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش، فناوری حسگر کنترل آتش در ترانش 3 (Tranche 3) و ترانش 4 (Tranche 4) مجموعه لایه ردیابی، ماهواره هایی که قرار نیست به ترتیب تا سال 2028 و 2030 پرتاب شوند، گنجانده می شود.

به گفته جیسون کیم، مدیرعامل میلنیوم اسپیس سیستمز، پروژه فو فایتر برای مقابله با تهدیدات پیشرفته طراحی شده است. این یک ماموریت حیاتی است که به محافظت از آمریکا و متحدان این کشور در برابر تهدیدات پیشرفته کمک خواهد کرد.

آژانس توسعه فضایی در درخواست اولیه خود قصد داشت توسعه ماهواره های فو فایتر را به بیش از یک توسعه دهنده ارائه کند. با این وجود، این طرح تغییر کرده و میلنیوم اسپیس سیستمز به عنوان تنها توسعه دهنده این پروژه انتخاب شده است.

به گفته آژانس توسعه فضایی، این مرکز پیشنهادهای دریافت شده پس از فراخوان را ارزیابی کرده و تشخیص داد که انتخاب یک توسعه دهنده بهترین گزینه ممکن است.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902889

دیگر خبرها

  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین
  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود