Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، اطلاعات ماهواره‌ای نشان می‌دهد که ظرفیت مخازن نفت در آستانه پر شدن کامل است.  چنین اتفاقی پیش از این هرگز روی نداده بود و بازار مشغول حدس و گمان پیرامون تبعات چنین رویدادی است. کارشناسان می گویند چند هفته دیگر فضایی برای  نگهداری نفت وجود نخواهند داشت و در نتیجه قیمتهای نفت در بسیاری از نقاط جهان ممکن است صفر شده و در برخی از موارد منفی شود

فلوریان تالر در شرکت تحلیل آمار اویل ایکس در این باره گفت: ما در مسیر پیک ظرفیت ذخایر جهانی نفت در اواخر مه یا اوایل ژوئن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشامد بی‌سابقه در بازار نفت

هرج و مرجی که روز دوشنبه در بازار نفت آمریکا اتفاق افتاد، می‌تواند به خوبی آنچه را که در سطح جهانی در صورت پر شدن مخازن نفت روی می دهد، ترسیم کند. همچنین نشان می دهد که بازار احتمالا چنین وضعیتی را پیش بینی می کند. برخی از تولیدکنندگان نفت اکنون در حال تغییر قراردادهایشان برای متوقف کردن منفی شدن قیمتها هستند.

نوسان قیمتهای نفت ادامه دارد. نفت برنت برای تحویل در ژوئن روز سه شنبه ۱۵ درصد سقوط کرده و به ۱۶ دلار در هر بشکه رسیده بود که پایینترین رکورد در ۲۱ سال اخیر بود. گریدهای نفتی مهم اروپایی و آفریقایی که ارزانتر از نفت برنت معامله می شود، زیر ۱۰ دلار و در برخی موارد حتی زیر پنج دلار در هر بشکه فروخته خواهند شد.

پل سانکی، تحلیلگر نفتی باسابقه بانک میزوهو که در مارس منفی شدن قیمت نفت را به درستی پیش بینی کرده بود، در این باره گفت: ما به وضعیت بحران مدیریت بازار روز به روز رسیده ایم و احتمال این که قیمت هر بشکه نفت تا ماه آینده به منفی ۱۰۰ دلار برسد، بعید نیست.

قیمت‌های منفی کف ندارند و پس از تحولات هفته جاری، هر اتفاقی ممکن است. اما در یک مورد یقین وجود دارد؛ آن هم اطلاعات ماهواره‌ای هستند که نشان می‌دهند اشباع عظیمی در ذخایر نفت وجود دارد. در حال حاضر هر هفته ۵۰ میلیون بشکه نفت ذخیره می شود که برای تامین نیاز مجموع کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و انگلیس کافی است.

قیمت نفت ایران پس از سقوط تاریخی قیمت نفت آمریکا سقوط نفت برنت به زیر ۲۰ دلار درگیری لفظی شدید بن سلمان و پوتین بر سر نفت

به گفته مقامات سه پالایشگاه دولتی در هند، پالایشگاههای این کشور ۹۵ درصد از ظرفیت ذخیره سازی سوخت را پر کرده اند. به گفته مله کیاری، رییس شرکت ملی نفت نیجریه، این کشور تولیدش را کاهش خواهد داد زیرا دیگر جایی برای نگهداری نفت ندارد.

پالایشگاههای نفت دیگر نفت خریداری نمی کنند زیرا تقاضایی برای بنزین وجود ندارد. برخی تولیدکنندگان تولیدشان را کاهش داده اند اما سایرین به تولید ادامه می دهند. حتی چند دلار هم برای شرکتهای مقروض بهتر از هیچ است. نفت بجز مخازن جایی برای رفتن ندارد.

آمار ماهواره ای حتی ممکن است فضای آزاد مخازن نفت را بیش از حد محاسبه کرده باشد زیرا فضای خالی زیادی پیش از این از سوی معامله گران اجاره شده است. اگر از بالا نگاه کنیم، بازار نفت یک سیستم جهانی کاملا غیرمتصل به نظر می رسد اما واقعیت این است که این بازار مجموعه هایی از جزایر کوچک و بزرگ است که همگی از طریق لینکهای باریکی به همدیگر متصل هستند. آنچه که مهم است این نیست که کل مخازن جهان چه زمانی پر می شوند بلکه مسئله این است که هر کدام از این جزایر یا هابهای منطقه ای چه زمانی به ظرفیت کامل می رسند.

شاهراه خط لوله جهان

برای بازار آمریکا، همه چیز به کاشینگ اوکلاهاما مربوط می‌شود که هاب تحویل معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت است. این شهر که خود را شاهراه خط لوله جهان می‌نامد، میزبان چند ده پایگاه نگهداری نفت است که برای نگهداری حدود ۸۰ میلیون بشکه گنجایش دارند.

هنگامی که قرارداد وست تگزاس اینترمدیت منقضی شود، معامله گرانی که در کاشینگ نفت دریافت کرده اند، باید جایی برای نگهداری نفت یا فروش آن پیدا کنند. فروشنده بودن یعنی باید نفت را تحویل داد. روز دوشنبه که موعد قراردادهای تحویل مه به پایان رسید، معامله گرانی که قراردادهای فروش را در دست داشتند، به دلیل این که جایی برای نگهداری نفت پیدا نکردند، برای خلاص شدن از آنها به تکاپو افتادند و در بدترین لحظه، یک نفر ۴۰ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه پرداخت کرد تا مجبور نباشد نفت را تحویل بگیرد.

در بازار نفت فیزیکی اوضاع خوب نیست و قیمتها به شدت منفی هستند. شرکت خط لوله Plains All American که یکی از اپراتورهای بزرگ خط لوله در آمریکا است، از تولیدکنندگان خواسته است اگر می خواهند نفتشان را بفروشند باید ۵۵ دلار و پنج سنت در هر بشکه پرداخت کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مکانهای ذخیره سازی دیگر نفت که ممکن است بزودی پر شوند شامل روتردام (هاب پالایش نفت اروپای غربی) و چندین جزیره در منطقه کارائیب و سنگاپور هستند. معامله گران هم نفتکشها را به عنوان مخازن نفت شناور اجاره کرده اند و ظرفیت استفاده از این بخش محدود شده است.

کد خبر 504407 برچسب‌ها قیمت نفت و گاز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۲۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا

 به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، گلدمن ساکس با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پتانسیل افزایش قیمت طلا را به بالای ۳۰۰۰ دلار می‌بیند.
 

 سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوار‌های آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشور‌هایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود، اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد، زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی‌ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

راهبردشناسان گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازار‌های نوظهور و خانوار‌های آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟