Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@08:05:57 GMT

چرا قیمت نفت منفی ۱۰۰ دلار دور از انتظار نیست؟

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۹۷۶۱۰

چرا قیمت نفت منفی ۱۰۰ دلار دور از انتظار نیست؟

‌   به گزارش «پارسینه» به نقل از بلومبرگ، ماهواره «سنتینل-۱» که صد‌ها کیلومتر بالاتر از سطح زمین دوره این سیاره خاکی می‌گردند، چشم‌هایی در آسمان هستند که توضیح می‌دهند چرا قیمت نفت خام آمریکا به زیر صفر دلار رسید و چرا این احتمال وجود دارد که دنیا مسیری مشابه را دنبال کند.

این ماهواره سیگنال‌هایی به تانک‌های فلزی عظیمی که نفت را ذخیره می‌کنند می‌فرستد و از داده‌های دریافتی برای بررسی میزان نفت خام موجود داخل آن‌ها استفاده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامی که دریافت شده است این است که انبار‌های نفتی در حال پر شدن هستند.

چنین چیزی هرگز پیش از این رخ نداده بود و بازار تنها می‌تواند حدس بزند که چه پیامدهایی خواهد داشت. کارشناسان می‌گویند این که هیچ فضایی برای ذخیره کردن نفت خام وجود نداشته باشد می‌تواند ظرف چند هفته محقق شود. نتیجه این خواهد بود که قیمت نفت در بخش‌های زیادی از جهان به صفر نزدیک خواهد شد و در مواردی هم منفی می‌شود.
«فلوریان سالر» از شرکت تحقیقاتی «اویل ایکس» که از داده‌های ماهواره‌ای استفاده می‌کند، می‌گوید در مسیری قرار داریم که اواخر ماه می‌ یا اوایل ژوئن (اواسط خرداد) به چنین وضعیتی دچار خواهیم شد.

بازار روز دوشنبه نفت آمریکا نشان داد در صورت پر شدن انبارها، چه اتفاقی در در انتظار جهان است. روز سه شنبه هم فروش هیجانی ادامه داشت. نفت برنت تحویل ماه ژوئن با ۱۵ درصد کاهش قیمت به ۱۶ دلار برای هر بشکه رسید که پایینترین قیمت در ۲۱ سال گذشته است.  
مقایسه میزان نفت ذخیره شده در انبار‌ها از سال ۲۰۱۷ تا امروز و نزدیک شدن آن به سقف ۳.۳ میلیارد بشکه‌ای   پائول سنکی، تحلیلگر نفتی در «میزوهو بنک» که در ماه مارس به درستی درباره قیمت‌های منفی هشدار داده بود، اکنون می‌گوید هر روز و در یک مقیاس کامل به بحران مدیریت بازار نزدیک می‌شویم. او روز سه شنبه یک قدم فراتر رفت و گفت: «آیا در ماه آینده به منفی ۱۰۰ دلار برای هر بشکه خواهیم رسید؟ کاملا محتمل است.»

دنیای قیمت‌های نفتی هیچ کفی ندارد و پس از این هفته، هر چیزی ممکن است. چیزی که قطعی است این است که داده‌های ماهواره‌ای نشان دهنده یک جریان عظیم است که هر هفته ۵۰ میلیون بشکه نفت خام راهی مخازن می‌شوند. این میزان نفت خام برای مصرف مجموع آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا کافی است.

پالایشگاه‌های هند ۹۵ درصد ظرفیت ذخایرشان را پر کرده اند. نیجریه هم به دلیل این که جایی برای نگه داشتن نفت خام ندارد، از تولید خود خواهد کاست.

پالایشگاه‌ها نفت خام نمی‌خرند چرا که تقاضایی برای بنزین وجود ندارد. برخی تولیدکنندگان تولید خود را کاهش داده اند، اما دیگران همچنان به پمپاژ ادامه می‌دهند. برای شرکت‌های بدهکار، درآمد کم بهتر از هیچ است.

ماهواره‌ها می‌توانند فضا‌های خالی باقی مانده‌ها را تخمین بزنند. در حال حاضر بسیاری از این فضا‌ها توسط بازرگانان اجاره شده اند.

«پیر اندوراند» بنیانگذار یک صندوق پوشش ریسک نفتی است. او می‌گوید «می توانیم قیمت‌های منفی را داشته باشیم، خیلی منفی» و ادامه می‌دهد که اوضاع خطرناک بازار در راه است.

از بالا که نگاه کنیم بازار نفت شبیه یک سیستم جهانی و شدیدا به هم پیوسته دیده می‌شود، اما واقعیت این است که این بازار مجموعه‌ای از جزیره‌های کوچک و بزرگ است که پیوندهای رقیقی با هم دارند. مسئله این نیست که چه زمانی تمام انبار‌های جهان پر خواهند شد، بلکه این است که چه زمانی ظرفیت هر یک از این جزیره‌ها یا مراکز منطقه‌ای تکمیل یا تهدید به تکمیل خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قیمت نفت بازار نفت ذخایر نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۷۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، روند شاخص ارزی در تعطیلات هفته قبل برخلاف گذشته کاهشی بود. به‌طور معمول در روزهای تعطیل و نیمه‌تعطیل فعالان افزایشی با استفاده از عمق کم معاملات اقدام به رشد نرخ ارز می‌کنند، اما در چند روز گذشته این اتفاق رخ نداد و نرخ فردایی دلار کاهشی ثبت شد. همچنین در روزهای اخیر انتشار یک خبر جدید از سوی سازمان امور مالیاتی نیز احتمال بازگشت رونق به بازار طلا را افزایش داد.

بیشتر بخوانید: قیمت طلا، سکه و دلار پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

روند معاملات فردایی دلار در بازار تعطیل روز شنبه کاهشی بود. به عقیده برخی از کارشناسان میل بازار ارز غیررسمی به افت قیمت است. پس از تخلیه هیجانات و ریسک‌های سیاسی بازار در هفته‌های اخیر نرخ ارز غیررسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد. به‌طور مثال قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که برای ساعاتی در کانال ۷۰ هزار تومانی قیمت خورده بود تا رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یافت. این افت قیمت چشمگیر سبب شد برخی از فعالان ارقام پایین‌تر را نقطه ورود مناسب جهت خرید دارایی تلقی کنند و در نتیجه یک تقاضای جدید وارد بازار شد. پس از ورود تقاضای مذکور شاخص‌های ارزی دچار اصلاح نرخ شدند و قیمت دلار آزاد مجددا به کانال ۶۲ هزار تومانی بازگشت. اما مشاهدات به عمل آمده از روند معاملات این ارز گویای آن است که نرخ به سطوح قیمتی پایین‌تر میل می‌کند. عمدتا در روزهای تعطیل، معامله‌گران خرد با استفاده از غیبت معامله‌گران کلان اقدام به رشد نرخ در بازار فردایی می‌کنند. اما این در حالی است که در روز شنبه نه تنها این اتفاق صورت نگرفت، بلکه نرخ‌های فردایی از آخرین نرخ نقدی هفته گذشته نیز پایین‌تر ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار وجود سیگنال‌هایی از بهبود شرایط منطقه سبب شده تا چشم‌انداز نرخ ارز برای برخی از فعالان بازار با ثبات یا کاهشی باشد. گفتنی است که هر برگ اسکناس دلار در بازار غیررسمی روز پنج‌شنبه با حدود ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی روز شنبه در بازه قیمتی ۶۱هزار تا ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شد.

منبع: دنیای اقتصاد

انتهای پیام/

کد خبر: 1229468 برچسب‌ها دلار

دیگر خبرها

  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟